Pulmicort, Suspension för nebulisator 0,5 mg/ml

Bli den första att dela med dig av din erfarenhet av läkemedlet Pulmicort, Suspension för nebulisator 0,5 mg/ml (Receptbelagt) genom att klicka på den blåa knappen nedan.

Har du använt denna medicin eller läkemedel?


Användarberättelser (Erfarenheter och biverkningar)


Bli den första att dela med av dina erfarenheter


Dela med dig av din erfarenhet

Beskriv din erfarenhet av Pulmicort

    

Man Kvinna


<-- skriv CJKLM här.
(Säkerställer att du är en människa.)
Om Pulmicort


Budesonid är en glukokortikoid som bland annat används som inhalationssteroid vid astma och KOL. Den minskar kraftfullt den astmatiska inflammationen i luftvägarna även om den exakta verkningsmekanismen inte är fastställd. Det kan ta flera veckor innan full effekt nås, men effekt kan märkas redan inom ett dygn. Vanligt dosområde för vuxna är 400-800 mikrogram dagligen, vanligen fördelat på flera doser. Högre dos ges vid förkylningar och andra luftvägsinfektioner.
Vid akuta försämringar av astman ges snabbverkande bronkodilaterare (Bricanyl, Ventolin m fl) eftersom inhalationssteroider inte hjälper tillräckligt snabbt. Däremot blir en tillfällig doshöjning av Pulmicort som regel aktuell vid försämrad astma. Vid kraftig försämring kan också orala steroider (Prednisolon) behövas.Bildbank för Pulmicort

Inga bilder tillgängliga.

Rekommendera Ja/Nej?

Poäng: NAN av 5 (0 användare)

Snabbfakta


Namn:
Pulmicort Suspension för nebulisator 0,5 mg/ml

Receptstatus:
Receptbelagt

ATC-kod:
R03BA02

Läkemedelstillverkare:
AstraZeneca

Läkemedelsform och styrka:
Suspension för nebulisator 0,5 mg/ml

Mer information:
Mer information om Pulmicort på Läkemedelsverket
Senaste nyheterna

Reumatikerförbundet kommenterar: ?De kroniskt sjuka får inte glömmas bort när coronaköerna ska kapas?

21-01-2022

I ett pressmeddelande i dag meddelar regeringen hur den vill att delar av de pengar som avsatts för att hantera coronaköerna ska användas. ?Det är viktigt att de kroniskt sjuka inte hamnar längst bak när insatserna ska genomföras?, säger Lotta Håkansson, förbundsordförande för Reumatikerförbundet, i en kommentar.

Läs om Reumatikerförbundet kommenterar: ?De kroniskt sjuka får inte glömmas bort när coronaköerna ska kapas?Medicinkollen Nyheter.

Nya förhållningsregler och prioriterad testning i Västerbottens län

21-01-2022

Länets rekommendationer för prioritering av testning har uppdaterats idag. Från och med idag gäller även Folkhälsomyndighetens nya förhållningsregler. De gäller oavsett om man tidigare fått andra förhållningsregler från smittspårarna. Det finns särskilda rutiner som gäller för vård- och omsorgspersonal.

Läs om Nya förhållningsregler och prioriterad testning i Västerbottens länMedicinkollen Nyheter.


Liknande medicin och läkemedelSjukdomar och symtom som användarna har behandlat.