Hej,

Följ oss på Goggle+

Sedan 2009 har Vi bakom Läkemedels- och Medicinkollen har alla varit i behov av tydligare förklaringar och varningar om biverkningar av olika läkemedel. Vi har saknat ett komplement till bipacksedlarnas finstilta texter. Vår erfarenhet är att den bästa informationen kommer från dem som har använt läkemedlen, därför startade vi Medicinkollen.

Läkemedelskollen är en enkel sökmotor för läkemedel där du kan läsa om andras erfarenheter och givetvis även dela med dig av din egen. Det kan handla om allt från en fysisk biverkning till hur en viss salva färgar av sig på vita lakan. Alla erfarenheter är relevanta för någon som ska använda ett läkemedel.

De erfarenheter som utbyts på Medicinkollen får inte ersätta en professionell medicinsk konsultation, såsom ett läkarbesök. Det är även viktigt att inte ställa en diagnos eller behandla utifrån erfarenheterna. Medicinkollen ska enbart användas som ett erfarenhetsutbyte av läkemedel mellan användare.

Vision

"Läkemedelskollen ska vara den självklara platsen för att hitta relavanta erfarenheter för någon som ska använda ett läkemedel."

Det är ni användare som skapar Medicinkollen

Lakemedelskollen.se är en sajt med användargenererat innehåll. Det är inte vi som står för det värdefulla innehållet utan alla ni användare som delar erfarenheter, berättelser och biverkningar med varandra. Det är även ni som ser till att Medicinkollen är up-to-date. Vi behöver er för att göra Medicinkollen så bra som den är.

Informationen är inte köpt.

Ingen information på lakemedelskollen.se är sponsrad eller köpt av läkemedelsföretag. Man kan köpa annonsplats men det är allt. Det läkemedelsföretag kan göra är ju förstås se till att hänvisa sina användare till Medicinkollen för att bidra med sina erfarenheter. Samt se till att fakta på sajten är korrekt.

/Teamet på Läkemedelskollen